Work in progress Amsterdam

Dit project gaat over mijn oma, die in 1946 huis, haard én twee kleine kinderen voor altijd achterliet om met haar nazi-liefje naar Zuid-Amerika te gaan. Althans, zo gaat het verhaal binnen de familie. Als ik op zoek ga naar mijn oma om te zien wat er van haar is geworden en om te proberen haar keuzes te begrijpen, ontdek ik al snel dat er heel veel meer aan de hand is. Deze zoektocht naar mijn oma raakt een hoop algemene thema’s zoals de soms verwoestende kracht van familiegeheimen en de vergaande gevolgen die bepaalde levenskeuzes kunnen hebben, in de nasleep van de tweede wereldoorlog. Maar ook hele actuele thema’s komen aan de orde, waaronder de ethische gevolgen van moderne technologische middelen zoals dna-onderzoek en het recht op privacy.
Hoe ver mogen we gaan in onze zoektocht naar de waarheid?